044 360-29-09
050 360-29-09
098 360-29-09
вул. Гончара 26-б
пн-сб 11:00-18:00
дивитися на мапі
- Блог
Вишиті роботи з мотивів Василя Кандинського

Вишиті роботи з мотивів Василя Кандинського

Вперше я познайомилася з роботами Василя Кандинського у Лондоні, у Галереї Тейт. Навіть не можу пояснити, чому він так торкнувся моєї душі і запам'ятався враженням. Тому коли я потрапила до Мюнхена, я не могла не відвідати Міську галерею в Ленбаххаузі, де представлено близько сотні робіт цього незвичайного художника.

Напевно, не існує таких людей, які за першого знайомства з творчістю Кандинського визнали б його геніальність. Перший погляд на його роботи провокує питання «що ж хотів на цій картині зобразити митець?». Але при глибшому знайомстві виявляється, що художник і не збирався нічого зображати, він хотів змусити вас відчувати. Художник, вчитель, поціновувач музики, письменник і, звичайно, філософ світу мистецтва Василь Кандинський не залишає байдужим нікого, тому що головним його завданням було змусити людей відчувати, відчувати, відчувати емоції. І він досяг цієї мети завдяки культурній спадщині, яку він залишив майбутнім поколінням.

Великий вплив на художника завжди мала музика, оскільки саме вона є єдиним абсолютно абстрактним мистецтвом, що змушує працювати нашу уяву, уникаючи предметності. Як ноти складаються у чудову мелодію, так і фарби Кандинського у своєму поєднанні народжують дивовижні картини. Василь Кандинський мав корисну для художника-абстракціоніста якість: через особливе чуттєве сприйняття він «чув», як «звучить» колір, і багато своїх робіт, за музичним, називав «композиціями».

Напевно, незвичайні кольори та їх поєднання у картинах Кандинського так емоційно вразили мене, що я почала шукати можливості передати цей стиль у ескізах для вишивки. Перші мої роботи мали великий успіх, і я намагаюся тепер розвинути цей напрямок, використовуючи незвичайну художню спадщину великого художника. Думаю, що ті люди, які мають чутливу уяву і вміння «слухати колір» із задоволенням познайомляться з цією серією моїх робіт і захочуть побачити їх у своїх будинках.


Повернутися до списку